Start

Hvad er KST?

Børn og KST

Gravide

Priser

Mine uddannelser

Kontakt

Gæstebog

Udtalelser

Tips og gode råd

Links

Glade fødder

 

Børn og KST

 

Børn har stor gavn af Kranio-Sakral Terapi

Mange problemer opstår allerede under graviditeten og fødslen. Under fødslen bliver kraniet mast sammen og for nogle børn kommer knoglerne i hovedet ikke rigtig på plads igen. Det er også muligt, at børn kommer til skade, når hovedet bliver drejet og skulderen vredet og barnet trukket ud. Der kan også opstå en lille skævhed eller læsion i kroppen eller nakken. Denne skævhed/læsion kan gøre, at børnene bliver "umulige, uartige og urolige". Slag mod hoved, ryg eller haleben og ulykker kan ligeledes give kraniosakrale problemer.

Kranio-Sakral Terapi hjælper børn, der har været opfattet som ordblinde, hyperaktive, urolige, bange, stressede, ukoncentrerede og vådliggere. Også børn med med fysiske problemer såsom hovedpine, rygproblemer, migræne, bihulebetændelse, spændinger i kroppen, dårlig bidfunktion og svajryggethed.


 

Nyfødte:

Kranio-Sakral Terapi kan bl.a. afhjælpe sutteproblemer, skævheder og kolik.

Når jeg arbejder med nyfødte, foregår det udelukkende ved at holde blidt på bestemte steder. Terapien tager meget kort tid, da kraniet er meget blødt og føjeligt.

Større børn:

Større børn kan hjælpes, hvis de bl.a. er vådliggere, lider af hovedpine, er hyperaktive, ordblinde, ikke følger så godt med i skolen, har en "anderledes gang", er svajryggede. Mange børn kunne ligeledes undgå tandretning, hvis de kom i behandling hos en KST-terapeut.


 

Jeg startede Frederikssund Holistisk klinik i 1990, hvor jeg begyndte at give voksne massage, også gravide. I 1991 tog jeg eksamen som instruktør i spædbørnsmassage, og efter at have undervist i dette i nogle år uddannede jeg mig til kranio-sakral-terapeut og tager hele tiden opfølgende kurser.

Jeg fandt ud af, at hvis jeg kunne rette børnene op, så ville de blive sparet for nogle af de skavanker, som mange voksne går og døjer med. Jeg begyndte derfor at uddanne mig i Kranio-Sakral Terapi på børn, og har siden haft mange gode resultater.

 

Når barnet ligger inde i maven på moderen, er der ikke ret meget plads, og hvis nu barnet ligger lidt skævt, vil det mange gange vokse skævt, dvs. musklerne i den ene side følger ikke med den anden. Et lille barn kan tage op til 500 g på om ugen, og vokser derved tilsvarende i længden.

Fysisk kan det bevirke, at barnet ruller over på den ene side, man har svært ved at give barnet tøj på, barnet har ”ingen” hals, og det vil helst kun have hovedet til den ene side, og det er, fordi barnets muskler er for korte i den ene side.

Når man stryger barnet på lillefingersiden fra håndroden, skal barnet åbne hænderne (det er en medfødt refleks). Hvis barnet ikke åbner hånden, er der en spænding mellem skulderbladene eller oven på skuldrene. Dette kan ligeledes løsnes med KST.

Det kan give sig udslag ved, at barnet ikke kan sutte (ganen er for lav eller for høj). Det kan rettes meget blidt med KST.
Barnet kan have svært ved at få afføring, eller det har afføring i hver ble, og det kan græde meget, men det hele starter, omkring når barnet er en måned gammel, hvor det er begyndt at ville følge med og bevæge sig mere.

Det er altid en god ting at prøve at sætte sig i barnets sted, f.eks…
- Hvad vil jeg synes om at blive rystet, når jeg lige har spist?
- Hvad vil jeg synes om at få tvunget hovedet over mod modsatte side, når jeg har hold i nakken?
O.s.v...

 

 

Behandlingen varer op til 45 minutter alt efter barnets alder.

Barnet beholder alt tøjet på.

Mange gange kan barnet blive rettet på 3-6 behandlinger, men der vil som regel vise sig en bedring allerede efter første behandling.

 

 

Jeg har haft følgende succes med mine unge klienter:

En lille pige var skæv og har aldrig har kunnet kravle eller sidde på sin fars skulder. Efter blot fire behandlinger kan hun nu begge dele.

En lille pige havde en gane sat op, som blev spændt ud, fordi hendes gane var for smal. Allerede efter første behandling kunne den spændes fem hakker ud. Den kunstige gane benyttes ikke mere, da hendes gane er på plads, derfor trappes behandlingerne ned.

En lille dreng var ordblind og hyperaktiv. Allerede efter første behandling var der indtrådt en bedring. Derudover havde han også fået en lettere gang.

En større pige led af hovedpine og havde for meget svaj i ryggen. Efter tre behandlinger var hovedpinen væk, og svajet var blevet meget bedre. Hun kommer nu, når hun kan mærke, at det er tid.

En lille pige på to måneder kunne ikke komme af med sin afføring og græd derfor meget. Efter første behandling var det i orden. Hun havde tidligt lagt sig i fødestilling og havde ligget skævt i moderens mave og var derfor blevet skæv. Hun kunne heller ikke vende sig til den ene side. Efter yderligere to behandlinger var hun rettet op og kunne vende sig til begge sider. Vendte tilbage efter et år efter et voldsomt hospitalsophold, som gav hende mareridt. Efter første behandling gik det meget bedre.

En lille dreng på 14 dage græd meget, da han havde skæv ryg. Efter første behandling kom ryggen på plads.

En dreng havde meget skæve tænder og skulle have bøjle på. Efter to behandlinger havde tænderne rettet sig så meget, at han slap for bøjlen.

En autistisk pige havde meget ondt i maven. Allerede efter første behandling hjalp det, og efter tredje behandling var hun helt fri for mavesmerterne.

En lille dreng var meget hyperaktiv og tyranniserede begge sine søskende, ja, hele familien. Han kunne ikke lave noget stillesiddende, og det kunne hans søskende heller ikke få lov til. Efter første behandling var han en helt anden dreng og sagde til sine forældre: "Nu har jeg ikke ballade mere i mit hoved. Jeg tror aldrig, jeg kan råbe mere." Efter anden behandling blev det værre end før starten. Efter tredje og følgende behandlinger begyndte det at blive bedre og bedre. Han er nu ude af behandling og kommer kun, når han føler, at det er tid igen. Nu kan han sidde stille og tegne m.m., og familien er ved at være hel igen, ikke mindst nyder drengen at have fået det godt med sig selv og sine omgivelser.

En lille dreng led meget af allergi over for rigtig mange ting og havde derved meget eksem. Samtidig ville han kun sove hos sine forældre. Efter at have fået KST-behandlinger blusser eksemen op i nogle dage og bliver derefter bedre. Det skal tilføjes, at han bliver samtidig behandlet af en anden alternativ behandler, som giver ham noget, der renser hans nyrer. Efter at have modtaget KST-behandling vil han ikke sove hos sine forældre et stykke tid efter. Han er blevet en gladere dreng, er begyndt at synge, og hans søvn er blevet roligere og dybere. Han kommer nu fast og får en behandling en gang om måneden.

Jeg behandler en lille dreng med Downs syndrom. Han får nu oftere afføring, han har "fået nakke" og hans pande er blevet mere normal.

En lille dreng på fire uger kunne ikke sutte da ganen var for flad, moderen pumpede og gav flaske, men hun kunne næsten ikke holde til det mere. Efter én behandling var der et godt sug i den lille.Bløde baby- og børnesko fra Australien og USA

Nye undersøgelser fastslår nu, at børn har bedst af at gå barfodet, eller da vejret ikke altid er til det, i bløde sko med fleksible såler.

PlatyPaws tilbyder unikke sko, sandaler og støvler med bløde og fleksible såler.

Kom og besøg os www.Platypaws.com
 

Copyright © 2016
Frederikssund Holistisk Klinik
All rights reserved
Webdesign: René Salqvist