Start

Hvad er KST?

Børn og KST

Gravide

Priser

Mine uddannelser

Kontakt

Gæstebog

Udtalelser

Tips og gode råd

Links

Glade fødder

 

 

Hvad er KST

Hvad er Kranio-Sakral Terapi (KST) og hvor kommer den fra?

Kranio-sakral-pulsen blev opdaget af en amerikansk læge ved navn William Southerland tidligt i dette århundrede. Det blev hurtigt en del af lægeuddannelsen i de osteopatiske skoler (osteopatiske læger har en almindelig lægeuddannelse, men ud over det lærer de en blød form for manipulation af ryggen, nakken osv.). Men som årtierne gik, blev disse teknikker mindre brugt. Det kunne simpelthen ikke betale sig økonomisk for en læge at afsætte en hel time til KST-behandling og lægerne anvendte oftere og oftere recepter og operationer.

I 1969 genopdagede dr. Upledger, USA, under en rygmarvsoperation, at der var en puls i den membran, der dækker en del af rygmarven nær overgangen til kraniet. Rytmen var mellem 6-12 i minuttet og fulgte hverken åndedrættet eller hjerteslaget.

Dr. Upledger opdagede desuden, at kranio-sakral-pulsen ikke altid er symmetrisk

Det er en ret ny (gen)opdagelse, at kraniet har sin egen puls.

Dr. Upledger fandt i italienske lærebøger, at kraniets knogler betragtes som et fleksibelt system. Knoglesømmene er ikke forbenede og ubevægelige, men de passer nøjagtigt ind i hinanden. Imellem sømmene er der bindevævshinder og blodårer.

I 1972 efter tre års videnskabelig forskning i KST med både mikro-anatomiske undersøgelser med elektron-mikroskoper og kliniske undersøgelser, besluttede dr. John Upledger at undervise i teknikkerne for første gang til folk, som ikke var lægeuddannede. Siden blev KST til den hurtigst voksende kropsterapi i USA og er ved at være det i Europa også.

Børn slår ofte hovedet, derfor er der forældre i USA, som tager deres børn til KST, selv om de ikke ser ud til at fejle noget idet det er bedre at forebygge end at reparere.

Kranio-Sakral Terapi

Ved at placere hænderne let på kraniet er det muligt at opleve en svag bevægelse - kranio-sakral-rytmen. Pulsen kaldes kranio-sakral-pulsen, og går fra kraniet til rygsøjlens nederste sammenvoksede hvirvler (sacrum).

De rytmiske bevægelser udspringer fra hjernens indre, hvor den væske, hjernen og rygmarven flyder i (cerebrospinalvæsken), produceres.

Knoglesømmene kan være fastlåste i den ene side af hovedet, og denne uregelmæssighed forplanter sig til rygsøjlen og videre ud i kroppen. Man har konstateret, at dette kan give sig udtryk i migræne og andre former for hovedsmerter, kæbeproblemer og rygsmerter.

Andre funktionsforstyrrelser i kraniepulsen kan opstå ved fødselsskader, slag mod hovedet, rygsøjlen eller andre dele af kroppen. Pulsen kan også påvirkes af akutte eller kroniske betændelsestilstande.

Hvordan foregår det?

Klienten ligger på ryggen på briksen under hele behandlingen, som hovedsageligt foregår med et let tryk (4-5 g, svarende til vægten af et stykke A4-papir) eller et meget let tryk på øjeæblet, som stadig føles behageligt. Der holdes på specielle steder på hoved, nakke, ryg og korsben. Man kommer i en behagelig, næsten søvnlignende tilstand og hele kroppen slapper af.

Hvordan kan man få det efter en behandling?

Man bliver ofte træt eller sløv, derfor er det en god idé være forberedt på dette.

Ofte vil kroppen udskille kroppens affaldsstoffer, så derfor kan urinen og/eller afføring efterfølgende lugte ilde. Det er derfor vigtigt at drikke mellem 2-3 l almindeligt postevand, da dette vil hjælpe kroppen med at blive renset ud.

Kraniet består af 23 knogler, hvoraf de fleste berører mindst tre andre. Hvis den ene af disse knogler er trykket skæv, vil det påvirke mange af de andre.

Ved piskesmæld arbejdes der med kraniebunden, da problemerne som regel sidder der, hvor nerverne kan være kommet i klemme.

 

Kranio-Sakral-foreningen

 


Copyright © 2016
Frederikssund Holistisk Klinik
All rights reserved
Webdesign: René Salqvist